Dronepromo -1

Drone og dronevett

Droner og dronevett

 

Droner har siden Januar 2013, da DJI lanserte sin første drone i «Phantom» serien, blitt solgt i en forrykende fart. Spesielt kreative yrker, men også andre områder som søk og redning har hatt stor nytte av denne fremgangen.

Nå i 2019 ser vi droner over alt. Naboen som flyr for å studere sitt eget område, fotografen som foreviger naturen fra lufta, og kystvakten som søker etter savnede mennesker. Droner er virkelig på full fart inn i alle områder. «Amazon» driver også å prøver ut pakkeleveranser med drone. Kanskje en dag kommer til og med posten med en drone og leverer julegaver.

 

 

Lovverket

 

Men selvfølgelig har denne utviklingen noen negative sider som ofte går ut over vi som bruker dette i næring. I 2016 var det solgt over 50.000 droner, men kun 700 personer var registrert som droneoperatører med enten RO1 eller høyere sertifisering.

Det som skjer når ikke flere setter seg inn i reglementet som er relativt strengt, så blir flyplasser stengt, enkeltpersoner anmeldt for kikking og områder hvor det er lov til å fly, snevret inn.

Et strengere dronelovverk hadde kanskje vært en idé men igjen da så stopper muligens utviklingen av bruken.

 

Droner – et fantastisk verktøy

 

Likevel, ved riktig bruk er droner et fantastisk verktøy. Man kommer til der man ellers ikke kunne, kan fange større og bedre bilder og ikke minst få nye perspektiver på et objekt.

SH Media har siden starten vært opptatt av å kunne tilby og bruke droner aktivt i produktene våres til kunder. Derfor har vi to pakker som heter «Drone» og «Drone+». Her får kunden enten en helt ren dronefilm eller en film med hovedvekt på drone med innblandet håndholdte bilder. SH Media har alle sertifikater som skal til for å levere til kunder, samt å operere på en trygg og sikker måte rundt personer og bygninger, samt at vi gjør en grundig vurdering av flyforholdene, både med tanke på vær og vind, men også om man kan støte på områder hvor man må ha spesialtillatelse for å fly.

 

Om man har kjennskap til lovverket og rammene man kan operere innenfor, er drone et «must» i nesten enhver produksjon. Dette er noe SH Media kan ta seg av, for din bedrift.

 

Takk for at du deler :-)

Share on facebook
Share on google
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pinterest
Share on email